Bobin Yayın

Bobin Yayın internet üzerinden sanal bir konuşma alanı yaratmayı amaçlamaktadır. Basit, samimi, etkileşime açık ve kolektif bir ortamda insanların fikirlerini aktrabileceği, sorunlarını tartışabileceği, sanata ve hayata dair üretkenliğini aktarabileceği bir kafeterya ortamıdır. Ses ile empatinin aktarımı ve yaratılmasıyla temellenen toplu bir performanstır. Her Salı-Perşembe-Pazar günleri 23:00 - 01:00 arasında buluşalım...

Saturday, June 03, 2006

Bobin Yayın Kullanım Klavuzu

Bobin Yayın akımını Teamspeak adlı bir internet konuşma programı üzerinden yapmaktadır Bu programını ücretsiz http://www.goteamspeak.com adresinden işletim sisteminize uygun olanı seçerek indirin ve kurun.

Bobin Yayın'ın Teamspeak programı için gereken server adresi her yayın öncesi Messenger programı üzerinden verilmektedir. bobin-yayin@hotmail.com posta adresini MSN programınıza kaydetmeniz gerekmektedir.

İlk olarak bilgisayarınızın mikrofon ayarlarını kontrol edin. Bunun için başlat çubuğunun saat yazan köşesinde görünen ses denetimi ikonuna çift tıklayın. eğer bu ikon (bir hoparlör diyaframı) burada gözükmüyorsa bilgisayarınızın denetim masasında ses ayarlarına ulaşabilirsiniz. Açılan ses denetiminden mikrofon sekmesinin sesinin ortada olduğunu ve sessiz seçeneğinin onaylanmamış olduğunu kontrol edin (eğer mikrofon gözükmüyorsa anabarın "seçenekler" menüsünden "özellikler"i tıklayarak alttaki beyaz bölemeden mikrofonu tıklamalısınız). Bu işlemin ardından, "seçenekler"den "özellikler"e gelin ve "kaydetme" seçeneğini tıklayarak pencereyi onaylayın. Çıkan yeni pencereden mikrofonun altındaki "seç" ibaresini onaylayın (mikrofon ayarları gözükmüyorsa "özellikler"den "kaydetme" bölümüne girin ve alttaki seçeneklerden mikrofonu onaylayın).





Programı açın. Sağlıklı bir dinleme ortamı yaratmak için ses ayarlarını yapmamız gerek. Programın en üstteki anabarından "settings" seçeneğine basın ve çıkan menüden "sound input/output settings" seçeneğine girin. Buradan "push to talk" kutucuğunu tıklayın. Bu seçenek sayesinde "set" düğmesinin üzerinde yazan düğme basılı tutulduğu taktirde mikrofonunuzu yayına açacak ve size canlı yayına bağlanma imkanı verecek. Bu düğmeyi "set" düğmesine basıp istediğiniz düğemeye tekrar basarak değiştirebilirsiniz. İkinci ayarımız için yine anabardan "settings" menüsüne girip bu sefer "options"a girin. Açılan yeni pencerede "sound notifications" sekmesine basın ve ortadaki "disable all sounds" seçeneğini tıklayın.







Bobin Yayına bağlanmak için Teamspeak programının anabarından "connection" menüsünü açın ve "connect" düğmesine basın. Karşınıza çıkan ikinci penceredeki beyaz alana sağ düğmeyle tıklayın ve çıkan menüden "add server"ı seçin. Çıkan sekmeye bir ad verin ve sağ taraftaki bölmelerden, "server address" yazana Messenger'daki Bobin Yayın kullanıcısının yanında yazan numarayı (örn: 81.213.69.156:8767 ) girin, ardından "nick" yazan bölmeye bir rumuz yazın, altındaki "anonymous" seçeneğini tıklayarak en alttaki connect düğmesine basın. Girmiş olduğunuz serverda Sekmeler arasından "BOBIN YAYIN" çift tıklayın, eğer kanal şifreli ise program size bir pencere açacaktır, buraya yine Bobin yayın'ın Messenger nick'inin yanında yazan şifreyi girin (örn: "...Pass: 542365...") ve yayına katılın.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home