Bobin Yayın

Bobin Yayın internet üzerinden sanal bir konuşma alanı yaratmayı amaçlamaktadır. Basit, samimi, etkileşime açık ve kolektif bir ortamda insanların fikirlerini aktrabileceği, sorunlarını tartışabileceği, sanata ve hayata dair üretkenliğini aktarabileceği bir kafeterya ortamıdır. Ses ile empatinin aktarımı ve yaratılmasıyla temellenen toplu bir performanstır. Her Salı-Perşembe-Pazar günleri 23:00 - 01:00 arasında buluşalım...

Tuesday, April 25, 2006

Bobin Yayın Yapılandırma

Bobin Yayın Projesi, on sekiz programın ardından topladığı bilgi ve tepkiyi değerlendirerek formatını değiştirmiştir. Radyo kavramını benimseyerek internet üzerinden sanal bir konuşma platformu yaratmaya çalışan Bobin, formatından radyoyu kaldırarak yayınına canlı bir performans şeklinde devam edecektir.
Bu performans, ortamındaki sohbetin doğrudan aktarımı olacak, içinde bir yayın yapılıyor olduğu bilincini yoğunlukla dikkatinde bulundurmayacaktır. Bobin bu yayınıyla konuşmaktan ve tartışmaktan hoşlanan insanların samimi bir şekilde dinleyip katılabileceği bir ortamı, sanal olarak yaratmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla klasik bir radyo programında var olan hitap, sunum, katılıma teşvik ve anlatı öğelerini yayından kaldırarak, dinleyici ve yayıncı gibi ayrımlardan arındırmak istemekteyiz.
Teknik donanımımızı da bu nokta değiştirmiş bulunmaktayız. Artık bizi dinleyen kişilerin yayına katılması için işaret veya izin beklemelerine gerek yoktur. Yayınımız açıkken katılmak isteyen kişinin mikrofonu açmasıyla oluşan yankı problemini çözmüş bulunmaktayız. Dolayısıyla isteyen herkes mikrofonunu açarak sohbete doğrudan katılabilmektedir.
Bobin Yayın bu yaptığı değişiklikle katılıma açık bir muhabbet ortamı yaratmakta ve böylece kendi başına bir yapıtlaşma göstermektedir. Bu yapıt canlı aktarımı ve üretimiyle performatif, doğaçlama ve etkileşime açık olmasıyla oluşumsaldır. Değişime ve şekillendirilmeye açık olan yayının katılım ve katılımsızlıkla göstereceği değişimler onun formunu belirleyecek, yansıtacaktır.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home